transp
transp
transp
transp
transp
transp
transp transp
WWF mot illegal djurhandel

SRF uppmanar sina medlemmar att informera om den illegala handeln med djur, elfenben och andra förbjudna djurprodukter.

SRF stöder WWF:s uppmaning till resebranschen att informera resenärerna att det är förbjudet att till exempel ta med sig elfenbensprodukter hem från Thailand och andra tropiska länder. Flera av resebyråerna stöttar redan WWF:s kampanj ”Stoppa den illegala djurhandeln”.

Tänk på att inte köpa prydnadssaker som är tillverkade av djurdelar, till exempel av koraller, elfenben eller sköldpaddsskal. Att importera elfenben till Sverige och resten av EU är straffbart om man inte har ett särskilt tillstånd.

WWF och SRF uppmanar alla turister att säga nej till elfenben. De som köper riskerar att bli ofrivilliga smugglare och bidrar till den illegala och oetiska handel som ligger bakom det till synes oskyldiga semesterminnet. Varje år dödas runt 23 000 elefanter i Afrika bara för sitt elfenbens skull, och de senaste åren har jakten ökat dramatiskt, säger WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén.

Elfenben i Thailand kommer i stort sett alltid från illegalt skjutna elefanter i Afrika, inte inhemska självdöda djur, enligt WWF. Elefanthornen fraktas till Asien och tvättas vit när elfenbenet säljs som inhemska lagliga produkter. Det är välorganiserade, kriminella ligor som ligger bakom handeln med djur och omsättningen är cirka 65 miljarder kronor per år globalt. Det gör enligt WWF den illegala handeln med djur till den femte största olagliga verksamheten i världen.

Läs mer på WWF:s hemsida!

SRF 2014-2-10-26
transp
transp
transp
Postadress:
Box 55545
102 04 STOCKHOLM

Besöksadress:
Sturegatan 11
(hörnet av Karlavägen)
Telefon:
08-762 68 60

Telefax:
08-762 69 48

E-post:
info@srf-org.se

Organisationsnummer:
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, 802015-0358
Svenska Resebyråföreningens Service AB, 556416-0728

Styrelsens säte:
Stockholm
transp
transp